אודות תמר בן-דודאני, תמי בן-דוד, בעלת בלוג קולינריא בתפוז אנשים. בלוג שפתחתי במטרה לתעד ולהעלות על הכתב את המתכונים המקוריים שלי שמבוססים בעיקר על ערכים תזונתיים והתאמה לצרכים מיוחדים. מהר מאוד, לאור הפניות הרבות, הבנתי כי המצוקה הקולינרית הגדולה ביותר קיימת בקרב אוכלוסיית חולי הצליאק, זו הסיבה שבחרתי להתמקד בפיתוח מתכונים לאפייה ללא גלוטן ובעצם פירסומם, לנסות למזער את הבעיה.  אפייה ללא גלוטן הינה ללא ספק מורכבת הרבה יותר מאפייה רגילה, אם מבחינת סוג המצרכים, עלותם, זמינותם בחנויות ובהמשך – התנהגותם בתהליך ההכנה ועד לתוצאה הסופית בצאתם מהתנור.  בשנים האחרונות המודעות לצליאק הולכת ומתגברת ולצידה גם הימנעות מגלוטן של אוכלוסיה גדולה בעולם מטעמי אמונה שתזונה נטולת גלוטן הינה בריאה ונכונה יותר לגוף. אולם, קצב הייצור התעשייתי אינו מדביק  את הדרישה או אינו תואם את הטעם כך שאם מתוך אהבת המטבח ואם בלית ברירה הנמנעים מגלוטן כמעט וחייבים לייצר לעצמם את עיקר מזונם, כאשר הבעייתיות הגדולה היא כידוע במאפים מבוססי הקמח למינהם.

המתכונים בספר זה, בראש ובראשונה, יועדו לצרכנים צליאקים אולם מאחר וכשמדובר במחלות אוטואימוניות )שהצליאק בתוכן( מתפתחות מוגבלויות ואיסורים קולינריים נוספים ובמתכונים רבים נלקחו בחשבון גם רגישיות  ללקטוז, סויה, תירס ואפשרות התאמה לסוכרתיים.

 
באנר
זכויות יוצרים © 2014 קולינריא - אפייה ללא גלוטן. כל הזכויות שמורות.